In de e-Healthcursus Houd Uw Brein Vitaal! leren deelnemers over hoe de hersenen veranderen door het ouder worden en welke gevolgen dit heeft voor cognitieve vaardigheden als het geheugen, de aandacht en het plannen van gedrag. Er wordt veel aandacht besteed aan hersengezondheid en aan hoe deelnemers hier zelf positief aan bij kunnen dragen. In het korte introductiefilmpje hieronder geven de makers van de cursus uitleg over de verschillende onderdelen  en wat men van deelname mag verwachten.

 

Er is een uitgebreide informatiefolder beschikbaar die de cursus beschrijft en hoe men hieraan deel kan nemen. Het korte voorlichtingsfilmpje hieronder kan u ook verder op weg helpen. De cursus vormt een goede basis voor de meer intensieve leefstijltraining, die geboden wordt door de Brain Aging Monitor.

 

Houd Uw Brein Vitaal! is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht door Maastricht University. Voor geïnteresseerden is via de onderstaande (veelal Engelstalige) bronnen meer te lezen over hoe de cursus tot stand is gekomen en over de uitkomsten van een grote gecontroleerde studie naar de effectiviteit van de methode. Onlangs besprak de Nederlandse Hersenstichting deze cursus in het donateursmagazine 'Toekomst' en werd een deelnemer aan het woord gelaten.

Referenties

 

 

 

Houd Uw Brein Vitaal!

Leer uw hersenen

gezond en fit te houden

BreinWeb

 © BreinWeb 2019